Energie

Dit is een projectkist geschikt om met alle groepen van de school te doen. Daarnaast is het ook mogelijk om deze kist in te zetten voor de groepen 1/2, 3/4, 5/6 of 7/8.
Voor de groepen 1/2 kan er gewerkt worden rondom de vijf vertelplaten over Koning Lollie. De map bevat een schat aan informatie, lessuggesties, een ontdekpad en veel leuke praktische materialen.
Voor de groepen 3/4 zitten er veel energiespelletjes in de kist. Leerlingen ontdekken spelenderwijs heel veel over de wind, warmte, elektriciteit en andere energievormen. Een ontdekpad met allerlei vragen en opdrachten maakt dit project heel compleet.
Voor de groepen 5/6 zitten er veel materialen in de kist, waarmee de kinderen allerlei proefjes kunnen doen over energieonderwerpen zoals: een stroomkring, een zonne-auto, een zonneboiler enz.
Ook voor deze groepen is er in de map veel informatie en lessuggesties te vinden. o.a. een ontdekpad met vragen en opdrachten.
Voor de groepen 7/8 is er een aparte map met informatie. De groep wordt verdeeld in kleine werkgroepjes: het meetbureau, de wetenschappers, de adviseurs, het laboratorium (1 en 2) en de uitvinders. Als alle groepjes klaar zijn met hun werkzaamheden volgt er een presentatie.

SEIZOEN
Zomer & Herfst
Winter & Lente

Wat
Projectkist

Groepen
Groep 1 t/m 8

Leerdoel
Ervaringsgericht en ontdekkend leren