Moestuincoach

Wil je als school je schoolplein vergroenen omdat dit gezonder is voor mens en dier? Of bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit door de aanleg van een ecologische stapsteen? Waar dieren, zoals egels, van profiteren? Wil je de buitenruimte groener maken, zodat leerlingen dichtbij school kunnen leren over waardplanten, vlinders, bijen en bodemdiertjes? Of is ‘voedsel en gezondheid’ wellicht een thema op jouw school en past moestuinieren daar goed bij?

NDCE biedt je de mogelijkheid de hulp in te schakelen van schooltuincoach Ineke Kroese uit Lucaswolde. Zij helpt je de buitenruimte te anayseren op mogelijkheden, hoe te beginnen, waar op te letten en heeft leuke lesideeën. Ineke weet alles van groente verbouwen, seizoensgebonden en te oogsten door de leerlingen zelf, bodembewerking, aanleg van kruidenstroken en inheemse en streekeigen soorten, die geschikt zijn voor de schoolomgeving.

Je zult begrijpen dat Ineke als vrijwilliger niet fulltime beschikbaar is, dus we hanteren het principe, wie het eerst komt, eerst vraagt.

Aanbieder
NDCE Westerkwartier
Schooltuincoach:
Ineke Kroese

Duur
In overleg

Kosten
Begeleiding = Gratis
Materialen = kostprijs

Reserveren
info@ndce-westerkwartier.nl of bel 06-50248898 (Marit Stokkentreeff)