Hieronder vind je ons complete aanbod voor groep 7+8. Het gaat om buitenlessen en lesmaterialen.

Door te klikken op een foto, verschijnt een pagina met nadere informatie. Reserveren doe je door een ophaal- en retourdatum in te vullen. Indien het materiaal beschikbaar is, klik je op de groene knop ‘nu reserveren’. Daarna wijst het zich vanzelf. Indien het materiaal niet beschikbaar is, blokkeert de groene knop. Je moet dan een nieuwe datum invullen.

Na verzending van je bestelling krijg je een bestelbevestiging. Zodra het materiaal klaar staat in ons magazijn, krijg je een ophaalbevestiging.

Buitenlessen

In de periode van 1 april tot 1 november (m.u.v. wilgenknotten) organiseren we voor groep 7 en 8 onderstaande buitenlessen. De lessen worden -met inachtneming van het Coronaprotocol- verzorgd door één of meerdere NDCE-vrijwilligers. Dit is altijd in overleg met en in aanwezigheid van de leerkracht. De NDCE-vrijwilliger bespreekt vooraf met de leerkracht de praktische zaken door. Soms is er een korte inleiding in de klas, waarna de groep naar buiten gaat. Soms is de buitenles verder van school en moeten de leerlingen een stukje lopen of fietsen. Soms zijn er extra begeleiders (ouders) nodig voor transport naar een buitengebied of begeleiding van de activiteit. Ervaringsgericht leren, bewegend onderzoeken en ontdekken staan altijd centraal in de NDCE-buitenlessen.

Materialen

Wij werken continue aan de ontwikkeling van nieuwe materialen en het updaten van bestaande materialen. We streven ernaar alle materialen kompleet en schoon klaar te zetten. Zo ontvangen we het ook graag terug. Indien iets niet schoon of kompleet is, laat het ons weten. Ook horen we het graag als je vindt dat iets niet meer geschikt is. Scholen die materialen lenen, moeten dit zelf ophalen en terugbrengen bij NDCE, achterzijde gebouw Quadraten, Hoofdstraat 44 in Grootegast.

NDCE-materialen zijn onderverdeeld in 3 leerthema’s:

  1. Planten en dieren
  2. Leefomgeving en gezondheid
  3. Techniek en constructie

Verder zijn er verschillende soorten materialen. Dit is de legenda:

LK=        leskist                                  PK=        projectkist (schoolbreed)
OD=       ontdekdoos                       TD=        techniekdoos
MP=      materiaalpakket                 IP=         informatiepakket

Laad meer